risko

< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (12)
Rujan 2008 (11)
Kolovoz 2008 (5)
Srpanj 2008 (9)
Lipanj 2008 (9)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (10)
Ožujak 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
sport

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Anketa 3

29.09.2008., ponedjeljak

JUNIORI: Omladinac Novi Grad - Sloga Jaruge 4:1

Novi Grad. Stadion Panje. Vrijeme: Idealno. Gledatelja 30. Broj piva u rukama 29 (jedan je pio gemišt). Teren: o.k. Sudac: Luboš Michel. Pomoćnici: Baća i Otrov (koji diže ofsajd a lopta nije ni upućena još...)

Strijelci: Stojšić, Jurić, Matešić, Babić/ K.Joskić
OMLADINAC: Mario Blažević 9, Tomislav Blažević 7, Mato Antunović 6.5, Matej Matijašević 6.5, Tomislav Trepšić 7.5, Ivan Jurić 7.5, Ivan Babić 7.5, Ivan Stanojević 6, Filip Stojšić 7, Dražen Matešić 7.5, Dalibor Bilić 7.
trener: Čika Tunjo Vuković 7

SLOGA JARUGE: Ilija Joskić 5.5, Ante Đuzel 4.5, Ivica Anić 6, Željko Čamber 5.5, Petar Nakić 5, Robert Joskić 5.5, Karlo Džambo 6, Ivan Joskić 5.5, Kristijan Joskić 5, Matej Štivić 5, Ivica Džambo 6.5.
trener: Bilić, Jurčević, Prosinečki, Mrmić... tako je izgledalo na njihovoj klupi. 5

Igrač utakmice: Mario Blažević (Omladinac)
Tragičari: Đuzel i Stanojević - crveni kartoni zbog međusobnog udaranja

Vrlo dobra igra, posebno domaćih koja je do 3 boda došla na krilima vrlo disciplinirane obrane i brzancima u napadu sa vrlo tehnički dotjeranim veznim redom. Smjena generacija u Slogi je uzela maha i sada predstoji pred stručnim stožerom napraviti što bolji spoj mladosti i iskustva na čelu sa Đuzelom, Nakićem, Anićem i K.Joskićem.


- 12:20 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Rezultati...

Junak Sinj - Slavonac St.Perkovci 1:1 /Perkovci i dalje bez poraza/

Đakovo - Marsonia 3:0 /Marsa i dalje bez pobjede/

Baranja Belje - Zadrugar 3:0 /bez ispaljenog metka.../

Slobodnica - Podvinje 7:1 /debakl moje nove ekipe, stvarno, nevjerovatno da bilo koja ekipa dobije 6 komada u prvih pola sata..., mislim da spadamo u rang sa divoševcima, sikirevcima, gundincima, kopanicom ako ne budemo trenirali (osobni učinak: branio od 30.min. i dobio 1 gol)/

Pan D.Andrijevci - Sloga Gundinci 2:0 /tradicionalno/

Omladinac G.Vrba - Mladost Divoševci 1:0 /teško/

Posavac Kupina - Sloga Jaruge 2:0 /kupina se uozbiljila/

Graničar S.Šamac - Omladinac N.Grad 5:2 /očekivano/

Sava Svilaj - Selna 6:0 /Sava se definitivno vraća/

Sloga Stružani - Slavonija Prnjavor 8:2 /teško je kad ti 7 igrača ne dođe na utakmicu/
- 12:02 - Komentari (5) - Isprintaj - #

26.09.2008., petak

Bez naslova

Jučer sam pročito na teletekstu da su Bad Blue Boysi rasplakali Mamića. Razlog je taj da je Mamiću žao zbog svega, ali on bi ipak ostao i dalje "glavno mudo" u Dinamu. BBB su poslali jasnu poruku: Odlazi! Pitanje je koliko mogu utjecati navijači na stanje u klubu. Do sada se pokazalo nikako. I sada ćemo vidjeti zapravo koliko klubu znače navijači. O igračima ne vrijedi trošiti riječi, jer su oni samo pijuni. A trener je figura kao i igrači, samo ih se šuta naokolo. A iskreno, malo je danas pravih trenera i u 1.HNL. Možda Petković i neznam... Možda bi i navijači Marsonije trebali nešto napravit. Koliko bi bilo koristi od toga neznam, jer ovo je katastrofa što oni tamo rade.
Slavonac Stari Perkovci izrasli su u najjači klub na ovim prostorima. Prvo zbog toga,što gazdama tog kluba nisu dali Marsoniju, pa je čovjek odlučio sam napravit potez i dovest Perkovce u Prvu ligu, što je već skoro gotova stvar! Gdje ima para ima i muzike. Zapravo neće Perkovci igrat u prvoj ligi, nego neki drugi klub... Brodski klub u kojeg će se transformirat Slavonac Stari Perkovci. Neki kažu da će to bit Željo, neki da će samo igrat na Željinom stadionu, ostaje za vidjet... Ako nemaju pravo na to, lako će se donijet zakon u HNS-u koji će opravdat taj potez. Ko i kad su preskočili 4.ligu pa iz 1.ŽNL ušli u treću... To ima samo kod nas.

- 11:46 - Komentari (16) - Isprintaj - #

22.09.2008., ponedjeljak

WEEKEND FOOTBALL STORY

"Najjače" utakmice ovog vikenda:
1. Otok - Zadrugar 9:0
2. Bayern - Werder 2:5
3. Dinamo - Hajduk 0:2
4. Prnjavor - Sredanci 0:5
5. Divoševci - N.Gradiška 0:5
6. Marsonia - Olimpija 0:2
Mislim da ove utakmice predstavljaju svojevrsni nogometni crni humor. Oni koji ih ne vole, smijat će im se, a oni koji ih vole, jako im je teško i nije im svejedno.
1. Bilo je samo pitanje kad će "Zadrugar u zelenom dresu, gdje god dođu..." dobit ovo što je dobio od Otoka. Program "Mi se oslanjamo na mlade i samo će mladi igrat" ne ide dobro, jer će vjerovatno ti mladi nagodinu opet grijat klupu, a doć "stari poznanici plaćenici". A ovi mladi nek pišaju uz vjetar ove sezone!
2. Ova je utakmica na popisu samo zato da ima što više smiješnih rezultata... Werder je bolji od Bayerna, vidi se iz aviona.
3. Dinamo je trenutno najgori u povijesti. Ne igraju ništa i u najbitnijim utakmicama ne daju golove. Jednostavno, bez okusa i mirisa... Ili čak malo smrde... Tako da nije ni zanimljivo pobijedit takav Dinamo.
4. Razlog poraza je jako dobro objasnio Bera jr. u komentarima prethodnog posta. Postavlja se pitanje, koliko igrača Prnjavora može pretrčat 5 krugova oko igrališta. Dečki, ne ide "od nedilje, do nedilje"!
5. Pitanje koje svi postavljaju Divoševcima. Šta vi radite tu uopće? Al eto, ako hoćete, igrajte...
6. Ovo je klon od Marsonije, a ne ona "Marsa" koju svi vole, jer pod imenom "Marsa" smatra se zdravi klub koji radi ko svi normalni ljudi, a ne boleštine koje se javljaju u najvećem klubu na ovim prostorima!
- 10:21 - Komentari (24) - Isprintaj - #

19.09.2008., petak

Najava utakmica za vikend

Obično još nisam pravio na blogu najavu nogometnih događanja za vikend, ali ovoga vikenda će biti pregršt zbivanja.

Zanimljivo će biti u subotu u Novom Gradu, gdje je svojevrsni susjedski derbi između Omladinca i Posavca iz Kupine. Možemo očekivati vrlo dobru utakmicu s obzirom da će obje ekipe ići na pobjedu. Ništa manje neizvjesno neće biti ni par kilometara dalje, u Jarugama, gdje igraju Sloga i Dilj iz Klokočevika. Drugi susjedi, Sava, gostuje u Trnjanima. Za one koji vole malo ozbiljniji nogomet, savjet da su upute u Perkovce, gdje će Slavonac dočekati Moslavinu iz Kutine i to u ulozi izrazitog favorita. Teško da će bilo tko ić gledat Marsoniju sa Olimpijom, a ja moram na rukomet u ŠD Brod. Zadrugarci gostuju u Otoku.

I u nedjelju neće izostajati nogometnih uzbuđenja... Zamislite, u Divoševcima igraju Mladost Divoševci i Sloga iz Nove Gradiške. Najmanje selo u prvoj ŽNL, protiv drugog grada po veličini u županiji. Bit će zanimljivo kako će se gospoda iz Gradiške snaći na divoševačkoj ledini. U Kopanici će bit zanimljivo jer dolazi najjača ekipa lige... Slobodnica, po mom mišljenju, najjača ekipa u županiji poslije Perkovaca. Mi (Podvinje) igramo sa Amaterom. U Garčinu je kirvaj i derbi utakmica 2.ŽNL. Gardun Garčin - Mladost Bicko Selo. I na kraju poslastica: U Prnjavoru, Slavonija - Šokadija Sredanci, dok će Sloga u Stružanima pokušati uzeti "skalp" Bukovlju!
Da ne pričamo da je nakon svega toga, derbi svih derbija...Dinamo-Hajduk! I tko kaže da nogomet nije najvažnija sporedna stvar na svijetu...
- 11:14 - Komentari (18) - Isprintaj - #

15.09.2008., ponedjeljak

Sportski vikend

Osvrt ću početi subotnjom utakmicom NK Slavonije i JŠNK Kuna Jaruge 2:1. Prva pobjeda Slavonije u gostima kod Kuna nakon ... pa dosta dugo. Strijelci Petro i Funarić za prva tri boda ove sezone i mirne dane pred Šokadiju u nedjelju. Već je počelo navlačenje Slavonca iz Bukovlja da budu prvaci. Nalog iz saveza je stigo iiiii....Gagiju u četvrtak da se utakmica s Kunama mora igrat u subotu što je izazvalo veliko negodovanje u redovima Slavonije. Ipak, usprkos svemu, uspjeli su se skupit i donijet sva tri boda iz Male Kopanice. Želja će dugo pamtiti ovaj dan. Inače, nisam nigdje išao na tekmu jer nije bilo vrijeme za mrznit kraj igrališta tako da sam uživao u majstorijama Kuyta, Xabija Alonsa i ekipe protiv Nemanje i društva. Iz nedjelje izdvajamo samo nekoliko zanimljivih rezultata:
Pan D.Andrijevci - Sikirevci 3:4 (crveni za andrijevce u petoj i gol iz ofsajda za sikirevce u devedesetoj)
D.Vrba - Sloga Jaruge 5:4 (Sloga vodila 4:2 i onda su ih masakrirali suci)
Kupina - Šamac 2:3 (jebiga kupinci)
Klokočevik - N.Grad 3:2 (čuo sam...jedva!)
Svilaj - Gardun 1:1 (svaka čast)
Zadrugar - "Slatkorana" 2:1 (opa, vidi, vidi...)
- 14:31 - Komentari (9) - Isprintaj - #

11.09.2008., četvrtak

Hrvatska - Engleska 1:4

Prvi poraz Hrvatske na Maksimiru stigao je u pravo vrijeme. Jer bolje sada na početku, nego kad bude trebalo izgarat za bodove. Možda smo se malo i zasitili pobjeda i velikih uspjeha. Nije to dobro puno pobjeđivat. Možda su nam se opet malo tresle noge, jer treba dokazat da smo bolji od jedne od najvećih nogometnih nacija. Lampard, Terry, Walcott, Ferdinand i društvo igraju u Manchesteru, Arsenalu, Chelseaju koji svake godine igraju polufinale i finale lige prvaka i imaju puno jakih utakmica u nogama, dok naši tek skupljaju iskustvo u prosječnim klubovima najboljih euro liga. Nisu Englezi ništa posebno pokazali jer smo im se ponudili i oni su to uzeli. Tresle su nam se noge i sa Turcima, kada smo isto stidljivo napadali i pokušavali zabiti gol, ali eto nije išlo. Prvi gol je smiješan kako smo dobili. Na nivou seoskih liga. Crveni karton? Možda je i bio. Odakle krv, ako ga nije udario, ali nebi sigurno sudac to na Wembleyju sudio da su Englezi to napravili. Do kraja su nas Englezi razmontirali. Ne treba razapinjat nikog, nego radit da se te greške isprave, jer mislim da nije Bilić pripremio ekipu za sve solucije. A i mi navijači moramo shvatit da u nogometu postoje pobjede i porazi i da je netko bolji od tebe. Ne puno, ali dovoljno da ako mu dopustiš, da te pojede ko budalu...što reko Željko Pervan.
- 11:40 - Komentari (11) - Isprintaj - #

09.09.2008., utorak

Deset trenutno najboljih klubova na istoku Županije

No.1 - Slavonac Stari Perkovci - prvi u 2.HNL
No.2 - Zadrugar Oprisavci - zadnji u 4.HNL
No.3 - Pan Donji Andrijevci - treći u 1.ŽNL
No.4 - Posavina Velika Kopanica - šesti u 1.ŽNL
No.5 - Sikirevci - deseti u 1.ŽNL
No.6 - Sloga Gundinci - jedanaesti u 1.ŽNL
No.7 - Mladost Divoševci - petnaesti u 1.ŽNL
No.8 - Sloga Jaruge - prvi u 2.ŽNL
No.9 - Mladost Bicko Selo - drugi u 2.ŽNL
No.10 - Gardun Garčin - treći u 2.ŽNL

- 12:09 - Komentari (14) - Isprintaj - #

08.09.2008., ponedjeljak

Šta je bilo...

Ovoga vikenda, zbog poslovnih obveza i zavrzlame oko transfera, nisam odigro nijednu utakmicu. A i bolje, koja je bila žega. Prvo sam se u subotu znojio na tribini Željinog stadiona, gdje je Slobodnica sa pola snage pobijedila Želju 3:2. Mislim da su oni poput Usaina Bolta u ovoj ligi i da im ne može nitko ništa. Jučer sam opet gledo Perkovce i Golubovića. Taj čovjek igra vrhunski. Daš mu loptu i ne brini se...Neće ju izgubit. Al svejedno, Perkovci su strašna ekipa. Rez. 3:0 Golubović, Golubović, Golubović... 7 komada u 4 utakmice. Prnjavor mi je izgubio, a ja sam kriv... Što nisam igro. "Falio si nam". Kako? Pa nemoš kod kuće izgubit 1:0 od Sapca bez ispaljenog metka. Eto, ja se opet skrasio u prvoj županijskoj, al treba još izborit mjesto u Podvinju. Ubit će me neki zbog ovog poteza, al eto, smijem i ja dobit ponudu od nekog.I da pohvalim na kraju Slogu iz Jaruga koja je vodeća momčad Druge županijske. Ja se nadam da će što duže to ostat...
- 12:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.09.2008., ponedjeljak

Slavonija Prnjavor - Sloga Stružani 2:1

Evo napokon pobjede sasvim zaslužene protiv vječnog rivala Sloge iz Stružana. Dobro smo krenuli i napadali cijelo prvo poluvrijeme. Bez Stipe, Danijela, Mije Isinog i prvog strijelca prošle sezone, Toše, uspjeli smo nadigrat Stružane. Načeo ih je Funarić i to po tko zna koji puta čovjek već zabija golove. Drugi gol koji sam dao teže je bilo promašit, s obzirom kakvu sam loptu dobio od Rose. Ipak moramo mi kao i svaki puta dobit gol, pa je tako na poluvremenu bilo 2:1. Ipak, bilo je rutavo drugo poluvrijeme, ali imali smo i mi svojih prilika. Neigranje u posljednje vrijeme ostavilo je traga na meni tako da su me hvatali grčevi, pa sam moro na gol. Ipak do kraja, ostaje 2:1. Joza je pokušavo u napadu, ali pomoćni sudac (Tašo) bio je neumoljiv i stalno je dizao zastavicu... Al dobro, valda je Joza prebrz...Ili prejak, kako to Gagi kaže. Perkovčani dovode igrače iz Srbije i Bosne, pa tako nama dolaze njihovi igrači. Dobili smo još jednog Zmaju i bit će dobro pojačanje za borbu za... Vidjet ćemo... Malo je prerano, ekipa je nova i neuigrana...
Glavna diskusija vodila se prije utakmice, gdje su naše zvjezdice iz Zadrugara, govorile kako bi mi od njih dobili 10 komada. Ja mislim...Nema teorije... Al oni bi definitivno dobili 10 komada od Perkovaca, jer to je ista usporedba ko i njih sa nama. I na kraju čestitam komšijama na osvojenom bodu u Topolju. Jesam ja reko da niste najlošiji i da ste tu negdje sa Kupinom! Morate sad dobit Vrbu silom ili milom. Naravno, čestitke i drugim komšijama - Svilaju na pobjedi protiv Bebrine. Al oni su stalno nekako u toj ligi, pa smo navikli na njihove utakmice.
- 11:26 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Slavonac CO S.Perkovci - Lokomotiva ZG 2:0

Perkovčani su voljeli li ih mi ili mrzili očitali bukvicu uglednoj Lokomotivi, rasadniku Dinamovih nada i spoja prvoligaških igrača. 2:0 i igra "taman koliko je trebalo". U prvu zvjezdu ekipe pretvorio se Bojan Golubović koji je sa 2 gola u ovoj i jednoj u prošloj protiv dragovoljca donio perkovčanima 4 boda. Sa tribine se vidi da je riječ o pravoj ekipi koja ima glavu i rep i živi su dokaz da prava ekipa počinje od obrane. Ljepota je gledat njihovu četvorku u obrani gdje neznaš koji je bolji od kojeg. Stoperi, a vrhunski tehničari. To imaju jedino Perkovci i...Andrijevci...
Ipak zanimljivije je bilo na tribinama. Najveća zvijezda bio je nitko drugi, nego Zdravko Mamić i njegov brat također. Jedina rečenica koja je iz njegovih usta došla do nas je: Sudac, jebat ću ti ja majku! I to nakon što je ovaj isključio jednog igrača Lokomotive. Naravno, ubrzo su ga gledatelji smirili, ismijavajući njegovu napuhanost. Dok se penjao na tribinu, bio je muk u gledalištu i međusobno šaputanje između njih. Onda je na tribinu došao Joka Spajić i na tribini je zavladalo opće oduševljenje. Čak je netko viknuo: Jebo ti Mamića, ovo je pravi Mamić!
- 10:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.