risko

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (12)
Rujan 2008 (11)
Kolovoz 2008 (5)
Srpanj 2008 (9)
Lipanj 2008 (9)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (10)
Ožujak 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
sport

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Anketa 3

30.07.2008., srijeda

Slavonija Prnjavor 2008./2009.

Nogometni klub Slavonija iz Prnjavora obilježila je početak nogometne sezone dolascima četvorice igrača koji će biti vrlo bitni za momčad tijekom nogometne jeseni. Malo su sjebali ligu odlaskom Kupine i Novog Grada u drugu županijsku, pa će možda biti manje zanimljivih utakmica, ali opet 11 kola prvi dio i 10 kola drugi dio, bit će sasvim dovoljno. Stavio sam se na raspologanje cijeloj upravi kluba i trener će odrediti hoću li biti korisniji kao igrač ili kao golman. Došao je tandem iz Perkovaca, jedna špica, jedan golman koji je dosta dobar koliko sam čuo, i Klinsman. Naravno, ne onaj pravi, ali ovaj ne zaostaje puno za njim. Imamo još dva golmana u pričuvi, tako da smo se opskrbili... Dolazi nam još jedan igrač iz jaruga i Nino Petričević iz Divoševaca. Kao što se primjeti, puno nepoznanica i baš me zanima kako će to izgledati u nedjelju u prvoj kup utakmici u Stružanima. Još da nam je moj buraz došo, bili bi "luda" ekipa. Vraća se i Zmajo, jedino mog kuma nemoš nagovorit... Usudio bih se reći da nismo nikad jači bili i najavljujem jedan definitivno "drugačiji" Prnjavor.
- 09:36 - Komentari (10) - Isprintaj - #

28.07.2008., ponedjeljak

Događaj...

Kao i uvijek utakmice Zadrugara i Andrijevaca, iako prijateljske, uvijek tvrde, pune nadmudrivanja, malo golova i neizvjesnosti. Iako nije bila toliko lijepa tekma, al jebiga, tko zna kad će opet igrat. Buraz mi je debitiro na ovom turniru za Zadrugar, al ja sam ipak navijo za Andrijevce. Veliki mi je užitak bilo gledat moja dva bivša kluba. Oprisavci su bili "prva ljubav", a Andrijevci nešta fantastično, ali sam preumoran više da se ubijam po treninzima, a zašto... Karijeru nastavljam, ali kao igrač jer hoću da pomognem svom selu. A i nemože me platit nijedan klub koliko ja tražim. A koliko dobivaju neki igrači koji su za k..., ja tražim upola manje od njih. Ali eto, golmani nisu na cijeni, iako je golman pola ekipe. A i iz prnjavora sam, pa na nas gledaju kao na neke autsajdere gdje god dođemo u nogometnom smislu.
- 11:51 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.07.2008., srijeda

HAJDUK ili DINAMO?

S početkom mjeseca kolovoza, dolazi nam i početak drame u našoj prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Već unaprijed znamo tko će voditi glavnu riječ, zato što je ovo ljeto bilo jedno od uzbudljivijih kada su u pitanju transferi. Hajduk napokon ove godine nije kupovao otpatke i napokon je stvorio spoj mladosti i iskustva. Doduše, nešto više mladosti, ali kvalitetne mladosti za koju se nadam da neće prodati njih pola odmah ove zime. Dinamo kao i svake godine može radit šta god hoće kada je u pitanju naše tržište pa je tako ove godine doveo "najveću izdajicu u povijesti hrvatskog nogometa" koji se prodo za nešt malo eura. A evo kako izgleda elita ove godine:

HAJDUK:
Subašić, M.Buljat, J.Buljat, Živković, Andrić, Gabrić, Skoko, Jertec, Ibričić, Kalinić, Bušić.

DYNAMO:
Butina, Etto, Bišćan, Drpić, Hrgovićlud, Vrdoljak, Chago, Morales, Mikić, Mandžukić, Balaban.
- 12:25 - Komentari (13) - Isprintaj - #

21.07.2008., ponedjeljak

Sportski vikend

S obzirom da sam moro napustit turnir u svilaju zbog poslovnih obveza, mogu napisat jedino što se dogodilo dok sam bio. Al prvo bih "naružio" Prnjavorčane. Njih zanima nogomet, ko mene planinarenje. Jučer nas 8 otišlo na turnir. I to kakvih 8. Petero djece i nas 3 starija. I mogu reći sve najbolje za svakog tko je nastupio. Izgubili smo 2 utakmice sa 2:0 i jednu sa 1:0. I onda kaže, dođi branit za prnjavor... Aha... Kasnije sam otišo u Rušćicu na turnir. Cibalia je tukla Sesvete u finalu i zasluženo osvojila turnir. Vidio sam i kolegu Stepića u prvom timu Marsonije koji je dao i gol u utakmici za 3.mjesto. Stvarno, svaka čast. To je najjači igrač s kojim sam igro. I da rukovo sam se sa Jasminom Agićem! Iako ga nikad nisam volio. I sa Davorom Bagarićem! A tko je on, to će te svi vidjeti u idućih nekoliko godina. Kakav je dao gol iz slobodnjaka... I na kraju me jedan mali pito jel može dobit kostobrane od mene... Da sam ih imo, dao bi mu i reko da sam Niko Kranjčar. I na kraju da pohvalim naše košarkaše. Plako sam od sreće kad sam vidio kako se vesele, nakon svih pehova koje smo doživili, napokon nastup na olimpijadi i prilika za medalju.
- 11:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

14.07.2008., ponedjeljak

Turnir Velika Kopanica

Jučer je završen još jedan u nizu turnira. Imali smo možda i najjaču ekipu do sada. Naravno, pod nazivom Slavonija Prnjavor. Prvu utakmicu smo došli na "knap", tako da smo sa 10 igrača izvukli neriješeno sa Šamcem iako nije se baš osjetio taj igrač manje. Napokon kompletni smo bili drugu utakmicu i dobili Trnjane sa 1:0. Sjajna duga lopta Berdalovića za Tašu i Tašo zabija za prolaz. U drugom krugu ždrijeb nas nije mazio. S ekipom Borbaš Security igrali smo 0:0 i onda izgubili nes(p)retno od Sikirevaca. I to kakav gol. Čovjek baci aut Radovanoviću na glavu na 10 metara i on ju "lizne" glavom baš tako da je otišla neobičnom parabolom u same rašlje. Nevjerovatno. Al šta ćeš, takvi su turniri. Dobiješ gol i moš se slikat. Prije toga smo imali jednu stopostotnu, ali je Pegy bio dekoncentriran... Ništa, idemo dalje... Slijedi Svilaj u nedjelju.
Evo i sastava:
H.Jaredić, J.Jaredić, Grujić, Orešković, J.Risović, Biondić, Lamešić, I.Risović, Berdalović, Perger, Trepšić.
- 08:50 - Komentari (19) - Isprintaj - #

11.07.2008., petak

Komentatori...

Mnogo se puta čovjek zanese nekim stvarima u svakodnevnom životu, pa tako i na televiziji recimo komentatori često puta se služe čudnim izrazima... I hvala kolegi Martinu što sam se poslužio njegovim materijalom...Evo izdvajam the best of uglavnom iz susjednih država:

- (Komentator očigledno blago pijan) "Na stadionu se okupilo oko 30 hiljada dinara..."

- "Kiša pada iznad leve korner zastavice"

- "Ni loše vreme, ni svi minusi gospodina Celzijusa nisu mogli da pokvare ovu fudbalsku predstavu!"

- "Što bi reko naš narod: Deja vu!"

- Gimnastika - " Pa pogledajte dragi gledaoci ovo telo! Boginskaja je najvisočija od svih gimnastičarki i vidi se to na njenoj izduženoj figuri. Jednom rečju - ŽENA!"

- Gimnastika - "Pogledajte samo kako je građen ovaj mladić. Svaka majka bi ga poželela u svome domu, a tek ti predratni švalerski brčići..."

- "Obratite pažnju da na stadionu u Istanbulu samo policijski psi nemaju brkove"

- "Našeg boksera Svetomira Belića, dragi gledaoci, prepoznaćete po belim gaćicama, a njegovog protivnika, Motungua iz Kenije, po crnim gaćicama"

- "Još uvek niko nije obradovao semafor, tamo je i dalje 0:0!"

- "Kiša pada po terenu, a bogami i po atletskoj stazi"

- "Koncert zvizduka za igrače, čisto da se malo muzički obrazuju"

- Utakmica Norwich - Bayer - "Lopta je proletela paralelno sa ibarskom magistralom"

- "Krilo ne pada daleko od beka"

- "Prošlo je 60 minuta igre, dakle, pola sata"

- Utakmica Češka - Jugoslavija 1997. - "Aut za Holandiju"

I za kraj uvijek duhoviti Željko Vela:
Slovenija - Paragvaj - "I zanimljivije je gladati friško ofarbani zid kako se suši"
Kina - Kostarika - "Zanimljivije je gledati izravan prijenos plime i oseke"
- 13:30 - Komentari (7) - Isprintaj - #

10.07.2008., četvrtak

POSVETA NAJVEĆEM HRVATSKOM NOGOMETNOM JUNAKU!

Ivan Klasnić, 14.veljače 2007.

- Koliko mi nedostaje nogomet? Jako puno, teško je nakon toliko godina profesionalizma odjednom započeti sasvim drukčiji život. Doduše, ja se ne žalim, sada ne razmišljam o nogometu. Trenutno su sve moje preokupacije vezane uz Fabianu Collien, gledam je kako raste, uživam u svakom njezinom novom danu. Priuštila nam je puno sreće u ova dva mjeseca, uz nju mi je lakše prebroditi ovu tešku situaciju. Što je moguće više vremena provodim s njom i suprugom Patriziom, koja mi je u najtežim danima bila velika podrška. Naravno, i moja obitelj. Mama je u Hamburgu, oporavlja se dobro, iako je još boli rana. Teško mi je uopće govoriti o osjećajima, ovakve situacije u životu promijene čovjeka. Nije bilo lako probuditi se nakon iscrpljujuće operacije i shvatiti da je bila uzaludna. Znao sam se tih dana buditi u četiri ujutro sam od sebe, nisam mogao spavati od nervoze. Međutim, u cijeloj toj priči shvatio sam neke stvari u životu. Posložio sam glavu. Shvatio sam da moram ići naprijed. Uvijek sam bio borac, na terenu i izvan njega, tako će biti i ubuduće. Nemojte me unaprijed otpisivati, žilav sam ja, ako ima Boga jednoga dana ću se vratiti. To ne bih bio ja kada bih tvrdio suprotno.



- 09:25 - Komentari (6) - Isprintaj - #

07.07.2008., ponedjeljak

Turnir u Divoševcima

Kakav dan jučer... Ekipa Slavonije iz Prnjavora djelovala je poput Španjolske na Euru. Mislim da se nisam prošeto ovako još ni na jednom turniru ko jučer. Bilo je osam ekipa, ali osam dobrih ekipa. Počeli smo s N.Gradom čija smo bili stalna mušterija. 0:0 prva tekma i mislili smo da će opet bit mi fulamo drugi zabijaju. E onda nam se otvorilo. 3:0 protiv Sikirevaca. Jedna mi je osoba uoči turnira kad sam reko da ću igrat, rekla: Eh, da mi je to vidit... Slobodnjak sa 30 metara u rašlje i početak dominacije Slavonije. Darijo Srna mi je idol za slobodnjake...(Moro sam igrat zbog slomljenog prsta i langete koju ću nosit sljedećih 40 dana)... Totti (Tunja) je dao još jedan, a Joska (osporavani Didier Drogba) i Petro su zapečatili pobjedu. Sa Kupinom 0:0 i pobjeda na jedanaesterce za prvo mjesto u skupini. U polufinalu su nas čekali moćni Sapci sa 6 igrača iz prve županijske i dvojicom iz 4.hrvatske lige. Rezultat 0:0. Nisu nam prišli golu. I onda naš strašni golman na penalima. Danijel Blekić skinio dva, a mi konačno zabijali kako bog zapovijeda. Jedino nam je zakazo naš najjači izvođač inače. Joza... I onda veliko finale protiv naših susjeda iz Kupine. Moram pohvalit našu strašnu obranu: Bionić, moj buraz, Želja Trepšić zajedno sa golmanom jer su bili neprelazni i to je ono ključno za turnire. Biondić u finalu daje gol za 1:0 i imamo prednost tijekom cijele utakmice do skoro zadnjeg napada kada Tašo spada u šesnaestercu i penal za Kupinu. Ali, mi zato imamo najboljeg golmana na turniru koji i to brani. Na kraju after party u caffe baru Bonus u Jarugama!
- 08:46 - Komentari (13) - Isprintaj - #

03.07.2008., četvrtak

Hrvatski klubovi u Euro-kupovima 2008.

I evo ponovo nam se približavaju nastupi naše sirotinje u europskim nogometnim natjecanjima. Koji je zadnji uspjeh jednog hrvatskog kluba u Europi... Možda Croatia kad je igrala Ligu prvaka... Odonda... Čemer, smrt i jad. Svake godine događa nam se da klubovi ispadaju od ciparskog, mađarskog, albanskog, irskog i šta ti ja znam predstavnika. Onda se naši vade da su još u fazi priprema, pa počme prvenstvo, pa se sve zaboravi...
E i ove godine naši se naoštrili. Rijeka kao po snazi naš treći klub izgubila u intertoto kupu od makedonskih poluamatera. Renova. Sigurno ste čuli za taj klub, tamo igra... ... netko... Prošle godine smo gledali kako dinamo lomi Hazara iz Azerbejdžana, Hajduk sa crnogorcima...jedva!, ajd Slaven kako tako, al opet da ih Galatasaray isprda, nije u redu. Onda Dinamo u ligi uefa... Nismo imali sreće! Igramo dobro, a ne zabijamo! Pa tko je za to kriv? Balaban, Mandžukić i ostale zvjezdice... Joj, ove godine čisto me strah. Hajduk i Slaven dobili su predstavnike s Malte, a Dinamo putuje u Belfast. Za početak lagano, a valda neće biti kasnije opet...nismo imali sreće.
Koje su to budale koje daju milijune za rukavinu, kalinića, mandžukića i ostale...
- 14:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.